website free tracking
Pregledano 1449 puta

POD PROZOROM TVOJIM by MAYER

I dok kisa je padala k'o suze iz ociju, svojim zvukovima stvarala simfoniju nocnu, niz mene se slijevala k'o Niagara, ispod prozora tvog', k'o pokis'o ker sto mu pada glava. Nekad' si mi kljuceve bacala sad' mi muriju zoves. Priznajem, isp'o sam najveca budala jer sam usr'o nase snove. To je jedino vazilo, sta me u greskama drazilo, k'o da se inatilo, a tvoje se nestrpljenje ispraznilo, samo je paznje trazilo, nisam postov'o pravilo : " Ne radi drugom' sto ne bi' htio da bude ucinjeno tebi " . To znaci da sam slomio srce sam sebi, jer sam se kleo da te nikad' povrijedio ne bi'. I da nije bilo sranja, ne bi' ni bilo sranja, prezivljavali smo velika, nije da kazem da su ova ista manja, trebam jos jednu sansu iz postovanja. I molim te, ti znas da nikad' nikog' molio ni za sta nisam. Pisem ti ova pisma, ovo je moj nacin, znas i to .. Znas me bolje nego ik'o ikad' , nece moc' ni'ko nikad' kao ti, samo ti, ja se sramotim, sidji da te zagrlim i nikad' ne pustim, zavolim..

Ispod prozora tvog' zivot me uci lekciju, onu zadnju i najvazniju, stavlja srce na dezinfekciju. Treba cistu majicu sa tvojim mirisom, ispod prozora tvog' ja hodam ivicom. Ispod prozora tvog' zivot me uci lekciju onu zadnju i najvazniju, najcistiju, najsnazniju, ne povrijedi one koje volis, to ce te najvise bolit', zato kad' se probudis nac' ces me da tu stojim .. pod prozorom tvojim.

Ti si zlato sto sija, otrov sto prija, ako ne znas me ti, onda ne znam se ni ja. Ti se zaljubila u mc-a, zbog tog' naucila da patis, al' ga opet pratis, kad' padne na noge ga vratis. Znam da nekad' ne shvatis kad' se u kamen pretvorim, takav sam kakav sam, rijetko srce otvorim. Zivot me naucio da se vrata ljudi zatvaraju guzicom, a da ih otvore nece birat' kojom' se sluze udicom. Ja tebi dajem kljuc, kad' god 'oces mozes uc', od milijun rasirenih ruka, znam, samo tvoj zagrljaj je vruc. Ja znam svasta se dogadjalo, oko svaceg' se svadjalo, kako god Boga gadjalo, srce tebi se vracalo. Jer tu mu je dom, poslije svih puteva i cesta, finalna stanica uvijek ista, za mene uvijek bilo mjesta. Tamo gdje si ti, gdje smo mi, ja pripadam .. Jes' tako je zlato. Cesto sam od tog' isprepadan, jer sam u dusi veliko dijete, ti to najbolje znas, cak i kad' nemam opravdanje, ti me opravdas. A nijedne mi suze nije zao, ni sekudne koju sam ti dao, svi putevi su sporedni, samo tebi idem pravo.

Ispod prozora tvog' zivot me uci lekciju, onu zadnju i najvazniju, stavlja srce na dezinfekciju. Treba cistu majicu sa tvojim mirisom, ispod prozora tvog' ja hodam ivicom. Ispod prozora tvog' zivot me uci lekciju onu zadnju i najvazniju, najvrijedniju, najsnazniju ne povrijedi one koje volis, to ce te najvise bolit', zato kad' se probudis nac' ces me da tu stojim i za oprost molim..

Nisam ja tol'ko proklet, kazu da je ljubav proza u srcu .. Za nas.LAJKAJ NAŠU STRANICU NA FACEBOOK-U